Прашни пътища

Утрото ми винаги е изпълнено с любопитство; трепетно очакване за нови случвания. Вълнувам се от всяка предстояща среща, а след като тя измине своя ход – думите, погледите и движението между тях намират своя пристан в душата ми. Неуловеното от камерата винаги оставя най-траен отпечатък – там е личното, истинското. Затова в “Прашни пътища” ще разказвам за тези моменти, неизлъчените – какво видях, какво чух, какво усетих, докато микрофона и камерата бяха изключени.


ПРАШНИ ПЪТИЩА

Една от любимите ми поредици, за която получих възможност да работя е “Изгубени във времето” за предаването “Тази събота и неделя” по bTV. Пътуваме по най-прашните български пътища, които много често е дори трудно да наречем пътища. Но винаги пътуването си струва, защото на най-отдалечените и забравени места в България ни очакват винаги невероятни истории

Поредицата “Изгубени във времето” ни дава друга гледна точка към живота у нас. Приземява ни, замисля ни, но понякога и силно ни разклаща. Темата за обезлюените български села съществува още преди създаването на телевизията, но винаги ще провокира интерес, защото историите са за истинския живот в страната ни, за истинските герои. Срещата с тях винаги е преживяване. Когато пътуваме, отношенията ни с хората там не остава заключена между старт и стоп на бутона на камерата. Ставаме част от живота на тези хора, потапя ме се в мислите и чувствата им. За тези моменти си струва всяко ранно ставане, дълъг работен ден, напрежение в очите, болки в рамената.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *